Consell General de Compromís al Tívoli de Burjassot

morera-moviliza

El Consell General de Compromís aprova el passat 29 de març a Burjassot el protocol que regirà la coalició amb la qual la formació política valenciana concorrerà a les eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig amb altres organitzacions de l’estat espanyol.

Amb el 84% dels vots a favor el Consell General aprova concórrer a les europees en coalició amb Equo, la Chunta Aragonesista, Particita: Ara tu decideixes i altres formacions i moviments socials. Aquesta coalició electoral estarà encapçalada pel candidat de Compromís Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot que va guanyar les primàries celebrades la setmana passada i tindrà la denominació específica a el País Valencià de Coalició Compromís: Primavera Europea.

Així mateix Compromís ha aprovat, amb el 95 % dels vots favorables dels assistents al Consell General les bases a partir de les quals es confeccionarà el programa electoral per a les europees. Aquestes bases programàtiques, recollides en un document denominat ‘Per una Europa de les persones’ estableix la voluntat de la coalició de “cooperar per fer possible una PRIMAVERA EUROPEA des de la ferma voluntat democràtica, la defensa dels drets i llibertats, la dignitat de les persones i els pobles, la justícia social i ambiental”.

Així mateix el programa electoral de la coalició proposarà obrir un nou procés constituent europeu, reclamarà una nova Carta dels Drets Socials, reivindicarà l’Europa dels Pobles, apostarà per polítiques dotades d’inversions per a la creació d’ocupació en una economia al servei de les persones i per la transició ecològica de l’economia cap a un altre model productiu i de consum basat en l’economia social, sostenible i del ben comú. De la mateixa manera una de les altres claus del programa serà convertir Europa en un espai de llibertat i seguretat per a totes les persones, lliure de discriminació, racisme i xenofòbia.

Finalment el Consell General ha ratificat amb el 82 % dels vots a favor la llista de candidats de Compromís, sorgits de les primàries, que s’aportaran a la coalició per a les Europees. El cap de llista d’aquesta coalició Jordi Sebastià ha tancat l’acte amb una intervenció en la qual ha volgut reivindicar la política “com l’art de regular la vida en comú perquè la gent sigui cada vegada més feliç”.

Arxivat en: Compromís, ELEC_2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *