Imagen

Sota el lema «Ell no ho faria», l’Ajuntament de Godella iniciarà, amb el nou any, una campanya de sensibilització sobre neteja viària en la qual els excrements d’animals juguen un paper fonamental.
Entre les accions que s’escometran, es troben els tallers proposats a les escoles públiques, col·lectius i entitats de la localitat. L’alumnat realitzarà cartells de conscienciació que es distribuiran pels parcs municipals. A més, s’instal·laran carpes informatives al Mercat de Venda Directa dels dissabtes, així com el dia de Sant Antoni. En ells, a més de repartir material informatiu com a tríptics i pamflets es regalarà als propietaris de gossos que estiguen censats un kit de neteja. «És imprescindible la implicació de la ciutadania en aquest procés –van assenyalar fonts municipals–, tenir un animal comporta una sèrie d’obligacions arreplegades en l’Ordenança de Residus Urbans l’incompliment dels quals té aparellat sancions de fins a 300 euros, encara que el nostre interès no és sancionador sinó el de donar exemple com a poble».

PIONERS EN RECOLLIDA SELECTIVA
La campanya té una altra sèrie d’eixos com el bon ús dels contenidors i la recollida orgànica de grans productors. Godella serà el primer municipi de la Comunitat Valenciana a arreplegar directament la matèria orgànica separada de col·legis, supermercats, restaurants, comerços locals i altres entitats que, per la seua activitat, produïsquen grans quantitats de restes orgàniques. «Aquesta iniciativa s’emmarca en una prova pilot de l’Ajuntament mitjançant la qual es pretén col·locar el municipi al capdavant de la recollida separada a la Comunitat Valenciana», van explicar les mateixes fonts.

NOUS CONTENIDORS PARA PODA
També s’habilitaran 75 nous contenidors especials per a restes vegetals en les zones d’urbanitzacions. Aquests nous contenidors estaran perfectament senyalitzats per a la seua fàcil identificació que es podran utilitzar mitjançant una targeta especial que es repartirà gratuïtament entre els propietaris i presidents de comunitats de veïns d’urbanitzacions tancades.