Entrevista

Entrevistem a Eva Sanchis, alcaldessa de Godella

19/12/2014 | elperiodic.com
 Elperiodic.com: A pocs mesos d’acabar la legislatura i entrant en 2015 toca fer balanç, ha complit amb el programa electoral?

Eva Sanchis: No amb tot. Hi ha hagut problemes més importants que resoldre, la crisi, els canvis de normatives que ens han impedit fer allò que volíem o situacions expropiatòries urgents.

EPC: Es torna a presentar a la reelecció?

ES: Sí.

EPC: Es veuen a l’oposició o governant?

ES: Governant.

EPC: Quins són els seus projectes més prioritaris d’ací a maig?

ES: Buscar una solució als problemes expropiatoris, aprovar una modificació del PGOU, aprovar la RPT (Relació de Llocs de Treball), posar en marxa un museu agrari, organitzar la Trobada d’Escoles en Valencià i continuar escoltant a les persones, continuar treballant per mantenir les competències locals i buscar fonts de finançament per als nostres projectes.

EPC: D’aquestes institucions que li esmentem, Diputació, Generalitat i Delegació del Govern, quina considera més propera a l’ajuntament i al ciutadà?

ES: Cap de les tres, l’administració local és la més propera al ciutadà. Personalment (i gràcies a la tasca del nostre diputat, Emili Altur) per a l’ajuntament, la Diputació ha sigut la que més ha atés les nostres neecessitats, tot i que nosaltres estem a favor de treballar més a nivell comarcal i fer desaparèixer este tipus d’administracions obsoletes.

EPC: Senten els seus ciutadans el que afirmen des del Govern d’estar eixint de la crisi?

ES: Jo crec que no, almenys les persones que em visiten perquè no tenen treball ni recursos per a pagar les factures de llum, aigua, gas, lloguers i que mengen gràcies a l’ajuda d’algunes institucions o entitats. Em sembla una burla dir que estem eixint de la crisi quan són elevadíssims els nivells d’atur i el nombre de famílies sense recursos, o els xiquets que estan ja en situació de pobresa.

EPC: Les festes són els actes socials de major concurrència però vostès les difonen bé?

ES: Al nostre poble amés de les festes hi ha diferents actes culturals que són molt concorreguts. Soc crítica pel que fa a la difussió perquè considere que s’aposta molt per les noves tecnologies i hi ha molta gent major que queda fora dels canals de difussió.

EPC: Si tinguera algun imputat en aquests moments com actuaria?

ES: Depén de la causa de la imputació i de les proves indiciàries. Considere que s’ha de buscar una figura intermitja entre les persones investigades i aquelles en les quals hi ha ja suficients indicis per a presumir que han delinquit. Tampoc és el mateix els delictes de corrupció, en el quals s’ha de ser inflexible, i les posibles il•legalitats per errades administratives.

EPC: Què li demanden més els seus veïns, policia, ocupació, carrers en condicions…?

ES: Treball, ajudes socials, control de les persones que no repleguen els escrements dels gossos, bon manteniment d’infraestructures (parcs i jardins, vies públiques, enllumenat), ajuda per aportar endavant els seus projectes, solucions als problemes urbanístics, etc…

EPC: Creu que va ser un error el tancament de RTVV?

ES: Per descomptat, però també va ser un error convertir una cadena pública en un mitjà de comunicació del partit en el govern amb una manipulació descarada que la va anar allunyant de la ciutadania.

EPC: Es pot dir que les relacions amb l’oposició són bones?

ES: Per la meua part sí, jo procure fer-los partíceps de les decissions, facilitar-los la informació i tractar-los com a mi m’agradaria que em tractaren si estiguera a l’oposició.

EPC: Quin projecte volguera fer i per falta de recursos a causa de la crisi no pot escometre?

ES: Molts… Poder fer plans d’ocupació i formació per a les persones desocupades, tindre uns millors parcs i jardins, reasfaltar vies públiques, resoldre els problemes d’inundabilitat del poble, adequar els edificis per a les persones amb diversitat funcional, poder destinar diners a un plà de rehabilitació d’edifics del casc antic, recolzar més les activitats de les nostres entitats…

EPC: Per a acabar, un missatge per als seus veïns en aquest Nadal que s’acosta

ES: Que 2015 siga un millor any per a ells del que ha sigut 2014 i que les institucions que els representen estiguen al seu costat. Qu09e els seus representants deixen de ser un problema per a passar a ser la solució.

Enllaç orige: http://www.elperiodic.com/godella/entrevistas/345103_entrevistamos-sanchis-alcaldessa-godella.html