El cap de llista de Compromís-Podemos-És el moment al Congrés per València, Joan Baldoví, ha celebrat els 9 diputats obtinguts per la candidatura al Páis Valencià, assegurant que “hi haurà un grup valencià fort i potent al Congrés”, i no perquè ell ho diga, sinó que ”ho ha dit la vicepresidenta Soraya Sánchez de Santamaría, que ha anomenat Compromís-Podemos com uns dels grups guanyadors de la nit”.

Entre cantics d’alegría de decenes de persones que corejaven el seu nom, Baldoví ha volgut recordar que “alguns havien pronosticat que l’aigua i l’oli no sumaven” però que “la llet i el cola-cao” portaran la veu dels valencians al Madrid.

Per la seu part, la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha destacat que “els hem tirat com ho vam fer ací “ ja que La suma de PP i Ciutadans no els ix”. “El bipartidisme, la vella política perd 83 escons, és la primera volta en la nostra democràcia que s’avança cap a un multipartidisme que albira un nou horitzó de possibilitat de diàleg, i d’un profund canvi de sistema.

Ovacionada als grits de “Presidenta, Presidenta”, Oltra ha ironitzat dient que possiblement a Rajoy li haja arribat un Whatsapp amb el missatge “Mariano, se fuerte”. També no ha volgut oblidar que en aquestes eleccions per primera vegada en la història de la nostra democràcia, una persona amb discapacitat intel·lestual, ha pogut formar part d’una mesa electoral, gràcies a què el govern valencià li ha donat una persona de suport per a complir eixa funció.