Ple de gener

La proposta arranca amb l’article 25.1 de la Declaració Universal de Drets Humans que estableix que «tota persona té dret a un nivell de vida adequat que li assegure, així com a la seua família, la salut, el benestar i, especialment, l’alimentació, el vestit, l’habitatge, l’assistència mèdica i els serveis socials necessaris; té dret, així mateix, a les assegurances en cas de desocupació, malaltia, invalidesa, viduïtat, vellesa o altres casos de pèrdua dels seus mitjans de subsistència per circumstàncies independents de la seua voluntat».

La moció incideix que la Llei d’Emergència Social és el primer pas per a dur a terme el Pla de Rescat Ciutadà «per a combatre la pobresa energètica, garantir el dret a l’habitatge i l’accés universal a la salut», segons el text de la proposta, que insta el Govern d’Espanya perquè establisca les mesures necessàries per a pal·liar i reduir la pobresa energètica en les llars vulnerables, amb la intenció d’impedir que es produïsquen talls de subministrament en famílies que no tinguen recursos per a pagar i de redissenyar les condicions d’accés dels més desfavorits a les ajudes públiques destinades a pagar l’electricitat i el gas; perquè garantisca una sanitat universal i l’accés als medicaments, i derogue aquells articles del Reial decret-llei 16/2012, de 20 d’abril, que en dificulten l’accés. També insta en general tots els poders públics perquè garantisquen el dret a un habitatge digne, impedisquen els desnonaments sense alternativa habitacional, alhora que regulen el dret a una alternativa habitacional per a dones víctimes de les violències masclistes.

Arxivat en: Comunicació, Plenaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *