cartell_fira_godella_web_0

Font: www.godella.es

Els llibres com a nusos socials amb què propiciar vincles entre les editorials, el públic i els lectors i les lectores. Una fira centrada en dos eixos: la bibliodiversitat i l’ecologia editorial, una mirada a la pluralitat, l’heterogeneïtat i els bons hàbits en el món dels llibres. Les editorials seran les protagonistes d’aquesta fira que naix amb l’objectiu de consolidar-se en el panorama cultural autonòmic i estatal. La Fira dels Llibres comptarà amb la participació de les valencianes El Nadir, Denes, Drassana, El Caballero de la Blanca Luna, Llitera, Milimbo i Sargantana; l’aragonesa Jekyll&Jill; la madrilenya Melusina i la catalana Pol·len Edicions. Les editorials participants organitzaran activitats en les seues parades amb autors i autores dels seus catàlegs. Tota la programació es pot consultar en el web www.lafiradelsllibres.com.

La fira serà inaugurada el divendres 8 d’abril a les 20.15 h, en un acte en què també es presentarà l’exposició de poesia visual de l’escriptor Carles Cano. El dissabte (de 10 h a 20 h) i el diumenge (d’11 h a 19 h) s’obriran al públic les portes de la Fira, on seran els editors mateixos els qui, a les seues parades, mostren, expliquen i venguen publicacions dels seus catàlegs. A més, La Fira dels Llibres serà dinamitzada amb una programació d’activitats que el dissabte comptarà amb l’espectacle infantil Joguines màgiques de Rodamons Teatre (11 h); una conversa sobre l’art d’editar llibres amb Vicente Chambó, premi nacional d’Edició en 2008 i 2013 (13 h); un dinar gastroliterari de Pimentó Torrat amb menú extret de poemes de Vicent Andrés Estellés (14 h); la xarrada «End Time Books (homenatge a Jaime Ortega)», a càrrec de Letra Salvaje Edicions (17.30 h), i l’activitat Vinc a parlar del meu llibre, una presentació simultània en què cada autor participant tindrà 150 segons per a presentar el seu llibre al públic assistent (19 h). Per al diumenge està programat el taller Geografia del conte de Milimbo Llibres (12 h), un dinar amb la Guia gastronòmica de la València migrant (14 h) i, ja a la vesprada, la xarrada «Què lligen els nostres llibreters i llibreteres?», amb la participació de les llibreries Bartleby, Dadá i United Minds (17 h). La cloenda serà el diumenge, a les 19.30 h, amb el recital Esto no es vanguardia, de Jesús Ge.

La Fira dels Llibres és una iniciativa de les regidories de Cultura, Biblioteca i Educació de l’Ajuntament de Godella i la revista d’art i pensament Bostezo.