Maria Arnal tancarà el Cicle de Música Folk en Valencià

mariaarnal

Font: www.godella.es

El concert tindrà lloc a Villa Eugenia el dissabte 16 d’abril, a partir de les 20 hores, i serà l’últim d’aquesta primera entrega del Cicle que ha dut, a l’escenari del Capitoli, Carles Dénia, Apa i Al Tall –en forma de documental. Arnal i Bagés basen el seu treball en la remescla de músiques de tradició oral, adaptant cançons antigues que es cantaven al carrer, sotmeses a un procés metamòrfic constant que es transmetia d’uns a d’altres, de poble en poble i de generació en generació.

La parella artística aprofitarà la cita de Godella per presentar el seu segon EP Verbena, recentment publicat. Aquest treball és la continuació de l’anterior disc de curta durada titulat Remescles, acoples i melismes. Les entrades ja es poden adquirir al Centre Cultural Xicranda i a través de la pàgina web www.instantticket.es. El preu és de 8 euros –6 euros la reduïda.

Maria Arnal i Marcel Bagés agafaran així el relleu a Al Tall i a Apa, que havien sigut el binomi del segon concert del Cicle. El documental Sempre Al Tall, dirigit per Josep Pitarch i produït per la Universitat de València, a través del seu Taller d’Audiovisuals, va ser coronat amb un concert del cantador local Josep Aparicio, Apa, qui aprofità l’ocasió per a presentar, davant el seu públic, alguns dels temes nous que incorporarà en el seu pròxim disc.

Tot va començar amb Carles Dénia i La Nova Rimaire, que havien sigut els responsables d’inaugurar el Cicle de Música Folk amb L’home insomne. En l’espectacle, Carles Dénia se submergí de nou en el repertori popular per a nodrir-se, una vegada més, de l’essència musical valenciana, i sotmetre’s voluntàriament als cànons tradicionals per oferir un treball que destil·là llibertat pels quatre costats. Una obra moderna, transgressora, per reviure la tradició. Seguidilles, malaguenyes, albades, jotes, fandangos i cant d’estil… sonaren en la veu i en les cordes de Carles Dénia (cant i guitarra), que estigué acompanyat per Vicent Carrasco (guitarra i guitarró), Cristóbal Rentero (guitarró i guitarra), Paco Lucas (bandúrria i llaüt) i Carlos Lucas (bandúrria).

Arxivat en: Música, Regidoria de Cultura, Valencià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *