Font: www.godella.es

El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, va presentar aquesta nova direcció de Cinema Jove dijous passat, en un acte en el qual Madrid va explicar les noves línies d’actuació del festival.

Segons ha dit Girona: «Pensem que Carlos Madrid reuneix tots els requisits per a dotar de major qualitat el festival mitjançant una millor aproximació al públic, una major potenciació de la producció audiovisual de joves valencians, una planificació comunicativa acurada, i que tot, en conjunt, supose un augment de públic del festival».

Els responsables de cultura han volgut destacar també que «amb el nou rumb de Cinema Jove es consolida una part més del camí marcat en el pla ‘Fes cultura’, ja que l’enfocament que proposa Carlos Madrid encaixa perfectament en la política cultural del Govern del Botànic».

Pel que fa a intensificar el caràcter jove de la programació del festival, es proposa tornar a la barrera d’edat quant a la programació de propostes i realitzar cuidades retrospectives de joves cineastes internacionals en voga.

Quant a la implicació acadèmica, es pretén tornar a la selecció de curtmetratges realitzats per alumnat universitari valencià, així com de mòduls de Batxillerat i de mòduls d’Imatge, So i Realització.

Així mateix, es proposa el foment dels nous cineastes valencians en la secció oficial del festival i una millor visualització dels mateixos en la programació.

També es fa èmfasi en l’objectiu d’incrementar el públic des de diversos punts de vista: el cultural, el didàctic i el turístic. En aquest apartat cal assenyalar que Cinema Jove és un aparador de primera línia pel que fa a oferir oportunitats audiovisuals que escapen a criteris comercials, no solament per a la gent de la ciutat de València, sinó de tot el territori que passe per la ciutat. A més, es vol incrementar l’ingredient didàctic del mateix i entendre el festival com una confluència de propostes de diferents nivells educatius pel que fa al llenguatge audiovisual.

A tots els elements detallats se sumarà una major visibilitat del festival tant pel que fa a la promoció com a la presència en la ciutat de València.

Madrid ha sigut seleccionat mitjançant un procés intern, doncs ja fa mesos que Cultura va descartar definitivament la convocatòria d’un concurs públic i internacional, sent est un procés similar al de Sagunt a Escena.

Carlos Madrid ha sigut fins ara director de la Cabina i és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló. Ha realitzat diversos treballs de comunicació en festivals, exposicions i projectes culturals, així com la gestió de cicles cinematogràfics i programacions de jornades sobre diferents temàtiques cinematogràfiques.

El passat mes de setembre el Consell de Direcció de l’IVC va acordar l’extinció del contracte laboral especial d’alta direcció del director del festival Cinema Jove, la qual cosa implica que el fins a eixe moment responsable del certamen, Rafa Maluenda, no seguiria ocupant el càrrec.

Aquesta decisió es prenia “per considerar que les funcions d’organització de Cinema Jove s’han d’assumir des de la sotadirecció de Cinema i Audiovisuals de l’IVC dins de les seues competències i respon a l’optimització dels recursos públics, sempre tenint com a punt central la qualitat i rellevància d’un festival internacional”, apuntaven des de Cultura.