Font: www.godella.es

L’agenda cultural i d’oci que l’Ajuntament de Godella, a través de les diferents regidories, ha preparat per al mes d’abril, està carregada d’activitats. Entre elles destaquen la primera edició de la Fira de la Il·lustració i la Setmana Santa, però també hi haurà concerts de música com el de cloenda de l’Any Pinazo, la tercera edició del torneig de bàsquet Anna Montañana, i molt més.

El primer cap de setmana estarà replet d’activitats, començant pel Reto Orni Pokémon per als més joves, el dissabte 1 a les 17:00 h a l’Escorxador. Més tard, a les 20:00 h, concert de cambra benèfic al Capitoli. L’altre concert previst per a aquest dia, el Clavarfest, ha estat cancel·lat. Entre els dies 1 i 2 tindrà lloc la festa de mig any de moros i cristians a l’Escorxador. El diumenge 2, concert de la banda juvenil a les 12:00 h al teatre Capitoli.

El dilluns 3 s’inaugurarà a les 19:30 h al centre cultural Xicranda l’exposició del col·lectiu de Pintors Valencians, que romandrà oberta fins el 28. Seguint amb la cultura, el dijous 6, cinefórum a les 17:30 h al saló d’actes de Vila Teresita, i els dies 7 i 8, teatre musical dels alumnes del Sagrat Cor, que interpretaran l’obra Con faldas y a lo loco a les 19:30 h al Capitoli.

La Fira d’Abril es celebrarà el dia 8 a les 18:00 h a l’Escorxador, i el dia següent, a les 19:30 h, la banda, orquestra, cor i big band del Casino Musical de Godella protagonitzarà al Palau de la Música de València el concert de cloenda de l’Any Pinazo.

A l’àmbit esportiu, dos cites: del 13 al 16 el pavelló municipal acollirà el tercer torneig de bàsquet Anna Montañana, i del 26 al 30 es celebrarà al Centre Escola de Salt el mundial d’Agility.

Del 18 al 21 d’abril, torn per als xiquets i les xiquetes, que gaudiran amb les activitats de l’Escoleta de Pasqua que es farà al col·legi Cervantes de 8:00 h a 15:00 h.

El dia 24 es celebrarà a les 9:00 h la processó de Sant Vicent Ferrer des de la plaça de l’Església. El 26 hi haurà un taller de lectura a les 19:00 h al centre cultural Xicranda, i el 29 es presentarà el nou disc d’Apa a les 22:30 h al teatre Capitoli.

Arriba la primera edició de la Fira de la Il·lustració

El divendres 7 d’abril a les 19:30 h començarà la fira amb la inauguració de l’exposició El pas del temps farà de nosaltres colors. Ovidi, 20 anys de vacances, de Jordi Albinyana, i que romandrà oberta fins el 7 de maig. Es tracta d’una col·lecció de gravats que commemoren algunes de les cançons més famoses d’Ovidi Montllor i que ja ha visitat distints punts de la geografia valenciana.

Entre el 8 i el 9, els jardins de Vila Eugènia acolliran les tendentes d’art i il·lustracions, on es podran adquirir gravats i làmines d’artistes valencians reconeguts. També hi haurà una barra amb begudes. L’horari serà de 10:30 h a 20:30 h el dissabte i de 11:00 h a 14:00 h el diumenge.

El dissabte vindrà marcat per tres presentacions de llibres. En primer lloc, a les 12:00 h, la de l’obra On són les claus, de Carles Cano. I per la vesprada, a les 18:30 h presentació del llibre solidari BOX1, i a les 19:00 h, presentació del llibre Bressolant, que anirà acompanyada d’un concert de música.

Aquest mateix dissabte 8 d’abril, a les 17:00 h, Vila Eugènia acollirà un combat d’il·lustradors. El Drawing Fighters! exhibirà les habilitats de diversos artistes, que dibuixaran en directe davant el públic assistent.

Per últim, la Petita Orquestra Peiotaire oferirà un concert de comiat el diumenge 9 a les 12:00 h.

Una Setmana Santa carregada d’actes

Des del divendres 7 i fins el diumenge 16 d’abril, Godella celebrarà la Setmana Santa amb diversos actes litúrgics organitzats amb la col·laboració de la regidoria de Festes. Abans, però, el diumenge 2 a les 20:00 h, s’ordenarà una missa i s’oferirà el pregó a la parròquia Sant Bertomeu.

A la mateixa parròquia, el Divendres de Dolors, 7 d’abril a les 20:00 h, tindrà lloc la missa cantada pel Cor Sant Bertomeu en honor a la Verge dels Dolors. A continuació es farà una degustació de dolços i mistela a la plaça de l’Església.

El dia 9 es celebrarà el Diumenge de Rams a les 12:30 h a la llotgeta de l’església Sant Bertomeu. Es farà la tradicional benedicció i processó dels rams amb el següent itinerari: llotgeta, carrer Major, carrer Abadia i plaça del Mercat.

El Dijous Sant, dia 13 d’abril, a les 20:00 h tindrà lloc la missa de la ‘Cena del Señor’ a la parròquia Sant Bertomeu. El Divendres Sant, a les 10:00 h es realitzarà el Viacrucis al bosc del col·legi Sacre Cor. I a les 20:00 h, la processó del Sant Enterrament en que acompanyaran les imatges de la Verge dels Dolors, el Crist de la Pau i el Sant Sepulcre, amb eixida des de la parròquia Sant Bertomeu.

El 15 d’abril a les 23:00 h, el parc del Molí acollirà la festa de l’arc, on es muntarà l’arc per a l’Encontre. Les clavariesses del Salvador i del Rosari oferiran dolços i xocolata per a tothom que s’acoste.

Per últim, el Diumenge de Resurrecció, dia 16 d’abril, a les 10:00 h, des del parc del Molí fins la parròquia Sant Bertomeu, tindrà lloc la processó i Encontre amb les imatges del Salvador i la Verge del Rosari. A continuació hi haurà la missa de Resurrecció amb la participació de les clavariesses i els clavaris.

Activitats al Mercat de Venda Directa

El primer acte d’abril al Mercat de Venda Directa el protagonitzarà El Cifu, que oferirà un concert gratuït el dia 1 a les 12:00 h.

Al següent cap de setmana, el dia 8 es realitzarà un taller gratuït de colors i cultius a les 12:00 h, a càrrec de la cooperativa Racó d’Amalur. Els participants descobriran els beneficis per al nostre organisme dels pigments que donen diferents colors als aliments.

Per últim, després de Pasqua, el dissabte 29 d’abril, Héctor Hernández impartirà el taller de raw food a les 12:00 h. La inscripció, gratuïta, haurà de realitzar-se a través del mail [email protected]. En aquesta activitat es comentaran els punts bàsics d’aquest tipus de cuina, es parlarà sobre els seus beneficis i inconvenients i s’aprendrà a elaborar algunes receptes i preparacions senzilles. Bona part de les propietats i dels aliments que consumim diàriament es perden durant la cocció. Amb la cuina sense foc (raw food) el nostre organisme rep tots els enzims, vitamines i nutrients.