Font: www.godella.es

Tatiana Prades es va presentar ahir, dimecres, com a nova regidora de Participació Ciutadana davant d’un consell que celebrarà la seua propera reunió el dia 3 de maig per aprovar els pressupostos participatius de 2017. Aquesta reunió encara té el lloc per determinar, però presumiblement serà a Vila Teresita o al saló de plens de l’Ajuntament.

A la sessió d’ahir es va parlar fonamentalment de dos temes: la partida pressupostària per a aquest any -que caldrà aprovar a principis de maig- i la proposta de la regidoria d’implantar un sistema de vot telemàtic.

Respecte al pressupost per a 2017, Prades va anunciar que enguany es parteix amb 35.380€, i no 40.000€ que és l’import destinat cada any a aquesta àrea. La raó, segons explicà la regidora, es troba a una factura de 4.619€ corresponent al pagament de l’equip de gravació del teatre Capitoli. Aquesta factura de l’any passat té reconeixement extrajudicial, és a dir, es va presentar fora de termini i no es pogué pagar en dia i forma. Els diners anaren a la liquidació de 2016 i a la factura se li haurà de fer front amb els diners de 2017. No obstant, Prades va explicar que <<aquesta regidoria treballarà de valent per recuperar eixe import, traspassant-lo si cal des d’una altra àrea>>.

Pel que fa a la proposta del vot telemàtic, s’emmarca dins d’un projecte que les regidories de Participació Ciutadana i Transparència han presentat per a optar a una subvenció de la Conselleria. Es tractaria d’un import màxim de 5.000€ que ajudaria a millorar els processos de participació ciutadana, concretament mitjançant un sistema de vot telemàtic que s’hi pretén instaurar. Si el consell ho aprova, s’haurien d’introduir algunes modificacions a l’autorreglament, però Prades va avançar que, encara que s’ha d’estudiar en profunditat, aquesta proposta va ser acollida en primera instància <<de forma prou positiva, ja que ens permetria tindre un vot més universal, més flexible i més representatiu del que ha estat anys anteriors. A més, hi hauria un major termini per llegir i valorar les propostes>>.

Per últim, es parlà sobre les assemblees de barri i les telemàtiques, que es mantindran encara que s’aprove el projecte de vot telemàtic. <<Serà ací on la gent realitze propostes, la viabilitat econòmica de les quals serà valorada per part dels tècnics i després es votaran>>, va explicar Prades. A la propera reunió del 3 de maig es determinarà si es celebren tres assemblees de barri i una temàtica a l’any o si es continua amb el model anterior, d’una i una.

Una regidoria que ha fet molt per Godella

La regidoria de Participació Ciutadana començà a l’any 2000. Cada exercici té un pressupost assignat i són els membres del consell (representants de partits polítics, veïns, representants d’associacions, etc.) els que decideixen en què gastar aquests diners. Entre les actuacions que s’han fet amb aquests pressupostos participatius durant els darrers anys destaquen el carril bici, l’eliminació de les barreres arquitectòniques a l’avinguda Ramón i Cajal, el monòlit en memòria de les víctimes franquistes o l’alleugeridor d’aigües pluvials per lluitar contra les inundacions.

A la reunió d’ahir, Irene Ferré, l’anterior regidora de Participació Ciutadana, va tindre unes paraules d’agraïment i comiat per a la resta de membres del consell, i es mostrà a disposició de tots ells.