Font: www.godella.es

La sessió plenària del mes de juny, celebrada ahir a l’Ajuntament de Godella, va aprovar en segona votació, amb els vots favorables de Compromís, PSOE i Ciutadans -i el vot de qualitat de l’alcaldessa Eva Sanchis- la proposta de l’acord assolit pel consistori amb EDIFESA per al pagament de la sentència de l’expropiació de la zona verda del Bovalar.

PP, Canviem Entre Tots i EU van votar en contra. El regidor d’Esquerra Unida, Joan Cardo, va mostrar la seua disconformitat amb la postura del seu grup, donat que ell haguera votat a favor, i va presentar la seua dimissió en acabar el ple.

El grup de govern va lamentar l’actitud irresponsable de tots els partits que votaren en contra d’un acord per a «l’execució d’una sentència ferma que s’ha de pagar». L’alcaldessa, Eva Sanchis va criticar l’actitud d’EU, que va qualificar de «destructiva cap a aquest govern, i de desconfiança absoluta cap al seu regidor Joan Cardo i cap al treball del l’equip de govern». Tant ella com la resta de regidors i regidores de l’Ajuntament li van agrair a Joan Cardo el seu treball i li van desitjar molta sort de cara al futur.

Proposta d’acord per al pagament de la sentència

Tant l’Ajuntament com EDIFESA han acordat establir dos escenaris de pagament per a la sentència d’expropiació. En tots dos es fixa el capital a abonar en 3.210.000 euros, xifra en la que ja ha hagut una quita respecte a la quantitat final (amb interessos) fixada per la sentència.

PRIMER ESCENARI

El primer escenari contempla que l’Ajuntament accedisca al Fons d’Impuls Econòmic (FIE) del Ministeri d’Hisenda per rebre un préstec d’1,5 milions d’euros a pagar en 10 anys sense interessos. Així, el consistori entregaria a la propietari part del romanent de tresoreria de 2016 (810.000 euros) i la resta de capital pendent es pagaria en 3 anualitats, en unes quotes de 300.000 euros anuals.

SEGON ESCENARI

En el segon dels escenaris, en el qual l’Ajuntament no accedeix al FIE, el consistori entregaria en 2017 la quantitat de 850.000 euros del romanent de tresoreria de 2016, i s’establiria un pla de pagaments a 6 anys amb una quota variable que aniria des dels 387.000 euros fins els 415.000 euros aproximadament, comptant l’amortització i els interessos (inclosos).