Font: www.godella.es

El dissabte 9 de setembre tingué lloc a Godella el concurs de pintura ràpida, que complia la seua catorzena edició i que, com cada any, il·luminava els carrers del poble amb els colors dels treballs dels diferents artistes que participaven.

Héctor Dols García fou el guanyador del primer premi per un import de 1.500€ patrocinat per l’Ajuntament de Godella. La seua obra representava una estampa del nostre poble mai abans pintava a aquest concurs, l’Ermita de Campolivar.

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, va agrair el treball de la regidoria de Cultura i del pintor Josep Ferriol, organitzador del concurs. «Aquest any ha tingut molt de mèrit traure endavant el concurs a un dia en que coincidien al País Valencià vora una quinzena de concursos de pintura ràpida com aquest», va indicar.

Per la seua part, la regidora de l’àrea, Tatiana Prades, va explicar que «com sempre, no ha resultat senzill triar entre totes les obres les finalistes que s’exposen a Vila Eugènia donat l’alt nivell dels participants», i va felicitar tots els artistes pels seus treballs.

Finalment, el pintor Josep Ferriol, va comentar que «després de catorze edicions, hem volgut buscar escenes i tècniques diferents que no s’havien vist mai abans a aquest concurs».

A més d’Héctor Dols, l’Ajuntament de Godella també va reconèixer amb 500€ a Manuel Chiva Mañes com a millor artista local. D’altra banda, van rebre els premis dels patrocinadors Blai Tomás Ibáñez (bossa d’adquisició de 1.000€ per la família Giner), Raúl Rubio Sánchez (bossa d’adquisició de 500€ per Ricardo Caballer), Salvador Ribes Villalba (bossa d’adquisició de 500€ per Masia Xamandreu), Guillermo Ferri Soler (bossa d’adquisició de 300€ per la Cervecería Fernández Pons), Ana María Monzó Minguet (material de belles arts valorat en 150€ per El Almacén de Godella), Antonio Medina Madrid (material de belles arts valorat en 150€ per l’Ajuntament de Godella), Pedro J. García Sánchez (material de belles arts valorat en 150€ per l’Ajuntament de Godella), i Enrique Pons Hurtado (bossa d’adquisició sense entrega d’obra valorat en 100€).

Les 17 obres seleccionades com a finalistes s’exposaran al centre d’art Vila Eugènia des del dia 11 de setembre fins l’1 d’octubre. La inauguració de la mostra tindrà lloc aquesta vesprada a les 19:00 h.

El jurat del concurs estava composat per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Godella, Tatiana Prades (presidenta); la funcionària de carrera de l’Ajuntament de Godella, Laura Carbonell (secretària); el cap del Departament de Restauració de la Biblioteca Valenciana i gravador i pintor, José Vergara; el pintor de Godella, professor d’art i organitzador del concurs, Josep Ferriol; el catedràtic de Serigrafia de la Facultat de Belles Arts de la UPV, pintor i gravador, Manuel Silvestre; i la professora de la Facultat Belles Arts de la UPV, pintora i gravadora, Francisca Lita.