Font: www.godella.es

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, el regidor d’Obres i Medi Ambient de Godella, Fernando Oliveros, i l’alcalde de Rocafort, Víctor Jiménez Bueso, es reuniren ahir de matí per acostar postures i buscar una solució al problema d’inundabilitat per la falta de desaigüe del barranc dels Frares.

Les solucions proposades passen per connectar el barranc amb el Palmaret mitjançant un canal més sostenible mediambientalment que no supose un impacte per a l’horta, ni com a paisatge ni com a terreny productiu. A més, està previst la construcció de tanques de tempesta i un parc de laminació en el Bovalar, infraestructures verdes que frenen i reduïsquen l’acumulació de pluvials, prèvies a la canalització posterior al barranc dels Frares.

Actualment tots dos municipis amb l’ajuda de Divalterra, netegen el barranc dels Frares com una acció preventiva de cara a les previsibles pluges de la tardor. Víctor Jiménez, alcalde de Rocafort, ha valorat molt positivament els avanços en la coordinació dels diversos pobles afectats: «Compartim problemes i interessos, i un entorn natural i patrimonial de gran valor ara i de cara al futur. Cal trobar vies de consens i de convivència amb el territori, promoure els usos cívics que ens beneficien i evitar les fractures irreversibles».

Per la seua part, l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, ha comentat que «s’han unificat postures per buscar sistemes de drenatge urbà més sostenibles a l’horta». A més, tant Godella com Rocafort, Burjassot i Massarrojos continuaran treballant per tractar de buscar una postura comú i presentar-la el proper dilluns 30 d’octubre a una reunió amb el director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer. «Esperem que la postura adquirida siga també avalada per les associacions Per l’Horta i Acció Ecologista Agró», ha afegit Eva Sanchis.

L’alcaldessa també ha lamentat l’actitud de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en tot aquest assumpte, després de decidir no invertir cap recurs en el barranc dels Frares.