S’aprova en ple destinar 810.000€ del romanent de tresoreria de 2017 a amortitzar el deute d’EDIFESA

Font: www.godella.es

El ple de l’Ajuntament de Godella va aprovar a la sessió d’octubre dos assumptes importants de l’àrea econòmica: l’expedient de modificació de crèdits 8P/2017 per suplement per a amortitzar deute, i la modificació de l’ordenança IVTM 2017.

El regidor d’Hisenda, Voro Soler, va comentar en relació al primer assumpte que es tracta de la segona part del romanent positiu de tresoreria de l’any passat (1,2 milions d’euros) per a la seua disposició. «Recorde que fa uns mesos destinàrem uns 400.000€ per a amortitzar deute i suprimir un dels préstecs que teníem, i ara volem destinar la segona part, uns 810.000€ per a la partida corresponent a amortització de préstecs i sentències com la d’EDIFESA per l’expropiació del Parc del Bovalar», va dir.

Per la seua part, l’alcaldessa Eva Sanchis va afegir que «no sempre els romanents de tresoreria es destinen a pagar deute, però ara el Govern de l’Estat ens obliga a fer-ho i ens impedeix destinar aquests diners a inversions, com es feia abans». En aquesta mateixa línia, Soler ho va deixar molt clar: «Des del punt de vista legal, no podem destinar aquests diners a altra cosa que no siga pagar deute».

L’expedient de modificació de crèdits 8P/2017 per suplement per a amortitzar deute es va aprovar amb els fots favorables de Compromís, PSOE, EU i Ciutadans, el vot en contra del PP i l’abstenció de CET.

D’altra banda, també es va aprovar amb el suport de Compromís, PSOE, EU, CET i Ciutadans, i l’abstenció del PP, la modificació de l’ordenança de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) 2017. El regidor d’Hisenda, Voro Soler, va apuntar que «l’origen d’aquest punt fou una moció que presentà el PP en l’anterior plenari. El grup de govern va adquirir el compromís d’estudiar la proposta i vore la seua viabilitat des del punt de vista legal i tècnic. El sentit de la moció presentada pel grup popular queda reflectida en la modificació, amb les úniques diferències en qüestions de tipus tècnic i dels tipus màxims d’aplicació de la bonificació».

Soler afegí que «entenem que per als vehicles elèctrics -amb zero contaminació- la bonificació ha de ser el màxim permès per la normativa, que és el 75%. Per a la resta de vehicles poc contaminants, encara que la seua emissió és menor, hem arribat a una bonificació del 50%». Per la seua part, el portaveu del PP, José Mª Musoles, va explicar l’abstenció del seu grup al·legant que «la moció plantejava inicialment una bonificació del 75% per als cotxes menys contaminants, sense distinció entre tipus de vehicles». I Soler contestà que, en qualsevol cas, «valorant com funciona l’impost aquest any, es podria plantejar ampliar la bonificació per als propers exercicis».

Mira el vídeo del ple

Arxivat en: Alcaldia, Plenaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *