Font: www.godella.es

La sessió plenària del mes d’octubre celebrada el darrer dijous 26 a l’Ajuntament de Godella va aprovar una modificació del PGOU per a derogar els articles referents a la instal·lació, modificació i funcionament de les infraestructures de telecomunicacions en l’àmbit municipal després de que la justícia considerara que no és una competència municipal sinó estatal esta regulació. L’acord es va fer efectiu amb els vots favorables de Compromís, PSOE, EU, Ciutadans i PP, i l’abstenció de CET.

L’alcaldessa i regidora d’Urbanisme, Eva Sanchis, va informar que al mateix temps «estem en negociacions amb les companyies telefòniques per a acordar la ubicació més adequada i menys molesta per a aquestes antenes, ja que alguns punts del poble pateixen problemes de cobertura». Sanchis va recordar que aquest tema ja va passar pel Consell Assessor d’Urbansime i Medi Ambient, i que comptà amb el seu vist i plau.

D’altra banda, es va aprovar per unanimitat l’ordenança municipal reguladora de l’informe d’avaluació dels edificis, en virtut de la qual els propietaris d’immobles de més de 50 anys hauran d’aportar a l’oficina tècnica de l’Ajuntament un informe sobre l’estat d’aquests edificis. Sanchis va explicar que aquest procés es realitzarà de manera gradual començant per les vivendes protegides o catalogades, i continuant per les que estan al casc antic, les que estiguen aparentment deteriorades i finalment la resta.