Amb motiu del 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Godella ha organitzat tot un seguit de actes per reivindicar els drets de les dones i contribuir a la lluita per eradicar aquesta lacra. A més, al ple extraordinari celebrat el darrer dia 9, es va aprovar per unanimitat una moció per demanar més recursos per a que les Administracions locals puguen actuar contra la violència masclista.

La regidora d’Igualtat, Teresa Bueso, ha presentat un programa d’activitats que començarà el divendres 24 a partir de les 9:30 h, amb un acte de sensibilització al mercat municipal. Eixe mateix dia, a les 20:15 h, tindrà lloc al teatre Capitoli, el concert benèfic de l’associació ALANNA.

El 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, es repetirà l’acte de sensibilització a les 10:00 h al mercat de venda directa. I a les 12:00 h, hi haurà una concentració a la porta de l’Ajuntament per llegir un manifest institucional.

Els actes d’aquesta Setmana contra la Violència de Gènere continuaran el dimarts 28 a les 18:30 h a Vila Teresita amb la presentació del certamen ‘Curtmetratges per la Igualtat’, a càrrec de Paqui Méndez.

El dimecres 29, també a Vila Teresita, tindrà lloc la xarrada ‘Prevenció i actuacions front a casos de violència de gènere’, a càrrec de la comissaria del Cos Nacional de Policia de Burjassot-Godella.

Per finalitzar, el dijous 30 de novembre a Vila Teresita es celebrarà a les 19:30 h una lectura teatralitzada de l’obra Nora, de Jesica Fortuny, dirigida per J. Vicente Domínguez.

S’aprova per unanimitat una moció contra la violència de gènere

Al darrer ple extraordinari que tingué lloc el dia 9 de novembre, el grup de govern va presentar i aprovar per unanimitat una moció contra la violència de gènere. La regidora d’Igualtat, Teresa Bueso, va manifestar el compromís d’aquest poble amb les víctimes. Un compromís que, segons digué, «ha de ser constant i ha d’establir els mecanismes d’actuació necessaris entre les distintes Administracions». Amb aquest objecte, Bueso recoerdà que «s’ha de dotar de personal i de pressupost als Ajuntaments, que són una peça clau i juguen un paper fonamental en aquesta lluita per previndre, assessorar, protegir i acompanyar a les víctimes».

Els acords que es van aprovar foren els següents:

1. Instar al Govern d’Espanya, al fet que inicie els tràmits per a les modificacions legislatives necessàries, a fi de devolució de les competències a les entitats locals en l’exercici de les polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere.

2. Instar al Govern d’Espanya, el compliment del compromís econòmic acordat en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, a fi de destinar via transferència als Ajuntaments, un increment anual de 20 milions d’euros durant els pròxims 5 exercicis, per al desenvolupament de les mesures corresponents contemplades en aquest Pacte.

3. Donar trasllat de la Moció i la seua aprovació al President del Govern, la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Al Ministre d’Hisenda i Funció Pública, així com al President de la Federació Espanyola de Municipal i Província (FEMP).