El CUMA debat sobre el Pla Director de Pluvials i el projecte de Conselleria contra les inundacions

El Consell Sectorial d’Urbanisme i Medi Ambient (CUMA) es va reunir el darrer dimarts 14 de novembre, per debatre sobre les actuacions en matèria d’inundabilitat. José Antonio Ferri, representant de l’empresa Aminsa –que fou la redactora del Pla Director de Pluvials-, va estar present a la reunió per explicar als membres del consell les obres que es podrien fer abans de tindre executada la connexió del barranc dels Frares amb el Palmaret.

Sobre les obres que estan pendents de realitzar-se, Ferri assenyalà que «no resulta convenient executar-les fins que no estiga redactat i executat el projecte de la Conselleria». El representant d’Aminsa digué que «tot el Pla Director de Pluvials es basa en poder connectar amb els col·lectors de Conselleria i, per tant, si encara no sabem els detalls del seu projecte, podria donar-se el cas que executem unes obres que després no servisquen per a res».

L’alcaldessa de Godella i regidora d’Urbanisme, Eva Sanchis, va afegir que la majoria de les obres possibles que es preveien al Pla Director de Pluvials i que es podien fer abans de l’execució de l’assarb, o be ja estan executades, o be ja han estat adjudicades o be ja tenen dotació pressupostària per a fer-se.

D’altra banda, es va tractar la problemàtica de les aigües pluvials i fecals. En aquest sentit, els membres del CUMA van proposar a l’Ajuntament que es fera un estudi sobre els punts en que estan connectades aquestes dues aigües i, si es pot, dissenyar un projecte d’intervenció per desconnectar-les. Eva Sanchis, va afirmar que s’estudiaria aquesta possibilitat.

Per últim, es va demanar a l’Ajuntament que insistira a la Conselleria per tal que s’execute la connexió del barranc dels Frares amb el Palmaret de manera urgent, i per exigir que aparega una partida específica als Pressupostos de 2018 per a la realització d’aquestes obres contra les inundacions. De no ser així, Sanchis afirmà que el consistori godellenc valoraria presentar les esmenes corresponents.

Arxivat en: Alcaldia, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *