Font: www.godella.es

El ple extraordinari de desembre, celebrat el darrer dijous 21, va aprovar amb els vots a favor de Compromís i PSOE, les abstencions de Ciutadans i PP (que va comptar amb l’absència de José María Musoles), i els vots en contra de CET i EU, l’inadmissió de les reclamacions als pressupostos municipals de 2018.

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, va deixar clar que l’informe de l’assessor jurídic de l’Ajuntament deia que, en cas d’haver-se aprovat aquestes reclamacions, es podia incórrer en una infracció de llei. Amb tot, alguns membres de l’oposició van mostrar la seua disconformitat. Després d’aquesta votació els pressupostos municipals per a 2018 queden definitivament aprovats.

D’altra banda, es van aprovar amb el suport de tots els regidors i regidores a excepció dels 4 del PP les ajudes de solidaritat internacional per al proper any. En nom del PP, José Luis Martí va explicar aquest vot en contra fent referència a una sèrie d’irregularitats que han trobat a l’expedient, i va proposar que, si no es poden complir les normes establertes per a la sol·licitud d’aquestes ajudes, es modifiquen per tal que totes les ONGs estiguen en igualtat de condicions.

El regidor responsable de l’àrea, Voro Soler, va explicar que algunes d’aquestes qüestions ja s’han corregit en l’expedient i que, en qualsevol cas, moltes de les ONGs que es presenten a aquestes ajudes no tenen una gran capacitat administrativa i, per tant, no preval l’exigència que seria esperable en un altre tipus de convocatòria.

La regidora d’EU, Paquita Mocholí, va afegir que hi ha una comissió en la que estan representats tots els partits i on s’analitzen aquestes qüestions. I l’alcaldessa, Eva Sanchis, va voler fer incidència en el fet que «som dels pocs pobles que encara mantenen les ajudes de solidaritat internacional i, de fet, enguany les hem incrementat, la qual cosa és motiu per estar ben orgullosos».

Les ajudes concedides són les següents:

– Amics de D. Ursi i de “El Bañado”: rehabilitació i recolzament en l’escola després de les inundacions de 2015 i 2016 en El Bañado (Paraguai). Ajuda de 7.500€

– Fundació NED (Neurocirugía, Educación y Desarrollo): sistema de neuro endoscòpia amb càmera telepack X LED (Tanzània). Ajuda de 7.000€.

– Solidaris per Burkina Faso – Amics de Tamasgo: segona fase de la construcció de l’escola pública en el llogaret de Tamasco. Ajuda de 7.000€.

– SAIM (Solidaritat i Ajuda a l’Infància de Madagascar): operar i rehabilitar a 15 xiquets i xiquetes de raquitisme. Ajuda de 7.000€.

– DEXDE (Design For Development): formar en tècniques artesanals a 30 persones amb discapacitat motora perquè puguen comercialitzar els seus productes (Senegal). Ajuda de 6.500€.

Per últim, es va aprovar per unanimitat les dos mocions presentades: la del grup de govern “Sobre l’autoconsum energètic”, i la de Ciutadans “Sobre tinència d’animals”.