Font: www.godella.es

El ple de l’Ajuntament de Godella va aprovar el darrer 14 de maig, en sessió extraordinària, el Pla Econòmic Financer per a l’exercici 2018-2019. Compromís, PSOE, EU i Ciutadans van votar a favor, mentre que PP i Canviem Entre Tots es van abstindre.

Tal i com explicà el regidor d’Hisenda, Voro Soler, aquest pla «és una obligació legal a què hem de fer front després de la darrera sentència d’EDIFESA». Es tracta, digué Soler, d’una «situació conjuntural, no estructural, que ve marcada pel resultat de la regla de despesa».

El Pla Econòmic Financer es planteja per atendre a diferents objectius. En primer lloc, donar resposta a la necessitat de fer front a aquesta sentència, després de l’acord de pagament assolit en juliol 2017. D’altra banda, per tindre una major claredat financera, després de la concessió del Fons d’Impuls Econòmic (FIE), que permetrà pagar no només aquesta sentència d’expropiació sinó també la del Sagrat Cor. I, per últim, per tindre en consideració la partida del fons de contingència per una quantia de 190.000€, que es mantindrà en el pressupost per fer front a possibles situacions imprevistes.

Soler assenyalà que, amb tot, «s’ha dissenyat un Pla Econòmic Financer que no trastoca cap de les polítiques que es venen realitzant al llarg d’estos anys i que suposa un marc d’estabilitat financera per a este consistori de cara als propers 8 anys».

En aquesta sessió plenària s’aprovaren també la modificació de crèdits 1P/2018 per crèdits extraordinaris a finançar amb baixes per anul·lació, i la modificació de crèdits 2P/2018 per suplements de crèdits, que permetran noves inversions en diferents àrees. Aquestes modificacions han estat possibles d’aprovar perquè s’ha tret endavant el Pla Econòmic i Financer.