Font: www.godella.es

El proper divendres 29 de juny a les 22:00 h, es representarà al teatre Capitolio l’obra Nosotras no somos de llamarnos, protagonitzada per Maribel Casany i Esther Ayuso, i dirigida per Cristina García. Les entrades es poden adquirir al centre cultural Xicranda o a través de la web www.agendagodella.com per un preu de 5€ i 3€ les reduïdes.

Aquesta obra reflexa amb espontaneïtat i frescor l’essència de la més pura amistat entre dos dones de cinquanta anys. Nosotras no somos de llamarnos trasllada a l’espectador durant 70 minuts a l’interior de la ment i el cor de dues amigues disposades a saltar pels aires femenins de l’increïble i d’allò més quotidià. Planteja un passeig en clau d’humor i mirada amable sobre el món femení. Dues amigues ens obrin la seua casa i la seua intimitat mentre cuinen, es depilen, s’afaiten o mengen xocolata. A través de 12 escenes a mode de “bojos moments” ens regalen la seua visió sobre temes quotidians o transcendentals com l’enormitat de l’univers, l’estrès de la perfecció, les dietes, l’ego, l’amistat sense telèfons i especialment sobre la necessitat de poder pilotar un avió.

Sobre les protagonistes

Aquesta és l’òpera primera de Cristina García com a directora i dramaturga de teatre. Amb més de 30 anys de trajectòria com a actriu, s’ha llançat en aquest projecte a dirigir a aquestes dues actrius en un text creat per elles mateixes, i que sorgeix de l’espontaneïtat de converses reals. Cristina ha participat en obres de teatre com Inèrcia, La cantant calva, El milagro de Ana Sullivan, Una llamada para Pirandelo, Temporada Baja, Nascuts culpables, Las Sillas o El verí del Teatre. També ha treballat en sèries de televisió, curts i llargmetratges com Autoindefinits, L´Alquería Blanca, Check-in hotel, Maniàtics, Les dues vides d’Andres Rabadan, Algo queda o Bienvenido a casa. Al llarg de la seua carrera ha sigut guardonada amb diverses distincions i premis com per exemple el de “Millor Actriu Premis Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana”.

Maribel Casany, actriu de teatre i sèries de televisió, amb un bagatge extens en produccions audiovisuals com Maniàtics, Autoindefinits, Les Moreres, A flor de Pell, Fem Tele, El botones Sacarino, Siete Vidas…  Però la seua passió sempre ha sigut el teatre, podent gaudir d’ella en produccions com a Crònica civil V36/39 de Ananda Dansa, Inèrcia de Moma Teatre, El Nom, La vuelta al mundo en 80 melodías, Què fem de la mare, Viajando con la música, Bienvenido Mr Marshall, i diversos espectacles de 1920 Company. Va ser guardonada amb el Micròfon de Plata 2001, com a actriu revelació. En l’actualitat és també directora de doblatge de llargmetratges.

Esther Ayuso és quasi la més atrevida de les tres, perquè encara que es va dedicar al teatre en els seus començaments professionals en Moma Teatre, i va ser guardonada com a Millor Actriu per la seua participació en Historia de un caballo del CMT de Montcada, la seua trajectòria li va portar al món de la ràdio i la comunicació. Ara es sent més que afortunada per haver sigut triada per Cristina García i Maribel Casany per a volar en aquest viatge cap a l’infinit femení.