• Baldoví justifica el suport als comptes per la pressa en consideració d’esmenes per valor de 62 milions d’euros per al nostre territori.

Compromís vota a favor dels pressupostos generals de l’Estat. La inclusió de les seues esmenes, per valor de 62 milions d’euros, fan valorar el vot positiu a estos pressupostos generals segons ha explicat el nostre diputat a Madrid Joan Baldoví.

Ens hauria agradat que n’hagueren sigut més, però entenen que als comptes s’han inclòs aspectes positius, com la pujada de les pensions segons l’IPC, la pujada del sou dels treballadors públics o l’increment de les partides d’educació, sanitat…”.

Entre les reivindicacions de Compromís que ha assumit el govern espanyol es troba un augment de l’import reservat per a entitats culturals, com ara l’IVAM, el Palau de les Arts o la Federació de Societats Musicals, segons ha detallat Baldoví.

En matèria de transports, Compromís assegura que el govern espanyol ha incrementat el pressupost per al transport públic de la ciutat de València, l’EMT, així com el servei de rodalies de Renfe, entre altres propostes que va reivindicar la formació taronja al govern espanyol.

Quant als projectes de València, el diputat de Compromís ha indicat que l’executiu espanyol s’ha compromés a transferir a la ciutat els espais del port que no tenen un ús portuari. 

Pel que fa a les reclamacions al govern central, l’alcalde de València Joan Ribó ha reivindicat un increment de l’aportació estatal per al transport públic i que es duga a terme el túnel de la Serradora. “Es va deixar mal acabat el projecte”,. “És imprescindible per al corredor mediterrani i les connexions al port”, insistia l’alcalde valencià.