Carta de Serveis i Procediments

Cal millorar els mitjans de gestió de l’Ajuntament i reduir-ne els tràmits. Cal modernitzar la gestió, elaborant una carta de serveis, una guia de tots els serveis, procediments, competències, normatives, terminis per a contestar, possibilitats de queixa, que afecten cadascuna de les àrees municipals. Una administració viva necessita estar contínuament adaptant-se a la societat a la qual serveix.

Coordinació d’àrees

Una de les millores en la gestió diària de l’Ajuntament l’hem implementada en l’any en què hem tingut l’Alcaldia. Ha estat la posada en marxa de reunions quinzenals per àrees amb el personal tècnic i polític, per tal de coordinar les actuacions pendents. Continuarem treballant per millorar la coordinació de les àrees de l’Ajuntament.

Implicació del Personal

Tot i el camí recorregut, la modernització de l’administració municipal continua tenint temes pendents. És un problema que necessita un acord ampli entre grups polítics i treballadors, que permeta que les modificacions que s’ introduisquen, se senten com a pròpies. Si no es fa així, cap canvi serà possible. La bona voluntat és condició necessària per a això i nosaltres hem treballat, amb aquesta màxima, en totes les àrees que hem gestionat, tant en l’àrea de personal, especialment poc agraïda, com en les d’educació, agricultura, urbanisme, serveis municipals, esports i agermanament.

Recursos humans al servei de la ciutadania

Especialment satisfets estem de la gestió feta en l’àrea de personal, on hem introduït coses bàsiques per a un bon funcionament del recursos humans d’una administració pública. Tant la gestió dels torns i guàrdies en els serveis on són necessaris, o la implantació d’un sistema de control horari i gestió de permisos, o la distribució del personal per càrrega laboral i àrea en l’organigrama de l’Ajuntament. Estem treballant, amb la participació de tot el personal afectat, en la modificació de la Relació de Llocs de Treball per catalogar tots els llocs de treball de l’Ajuntament i aclarir-ne les funcions.

Elaborarem una guia de personal de l’Ajuntament on la ciutadania puguem consultar a qui hem d’adreçar-nos o a qui telefonar.

Personal tècnic responsable per Àrees

Les àrees de l’Ajuntament no poden dependre únicament del polític de torn, cal crear unes places per a personal tècnic que tinguen assignades les funcions de direcció i control de cadascuna de les àrees que tinguen encomanades, cosa que ja vàrem proposar fa 4 anys. No obstant això, limitacions pressupostàries i legals, imposades pel govern central, ens han impedit també completar aquest organigrama, amb la creació d’una sèrie de places, al nostre entendre necessàries per al bon funcionament de l’administració local. Faltarien per crear i dotar, almenys, el cap de servei de comunicació i premsa, el cap d’obres i serveis i el cap de personal.

Noves tecnologies

Hem de fer de la pàgina web de l’Ajuntament una casa virtual per a tota la gent de Godella. Una casa on puguem inscriure’s a cursos i tallers, demanar permisos i resoldre’ls, gestionar els impostos i ajudes, rebre avisos i comunicacions, i on puguem participar i assabentar-nos de les programacions culturals, esportives i lúdiques.

Cal també facilitar l’accés a Internet a tota la gent creant xarxes obertes públiques.

Millorarem la web de l’Ajuntament fent-la accessible per a les persones amb diversitat funcional.

Si be les àrees de modernització i comunicació no les ha gestionades Compromís, sempre hem estat darrere dels responsables de les àrees, proposant millores generals o de les nostres àrees (hi ha coses de modernització i comunicació que afecten a totes les àrees), especialment durant l’any de l’Alcaldia de Compromís.

Com a serveis municipals entenem tots aquells serveis comuns a tota la ciutadania de Godella que gestionem de forma coordinada des de l’Ajuntament. El cicle integral de l’aigua (des de l’abastiment fins al clavegueram), subministrament elèctric, recollida de residus, neteja de carrers, manteniment de jardins, reparacions d’obres, elèctriques i de fontaneria, són els principals exponents.

Estudis de gestió pública dels serveis

En l’actualitat els serveis que presta l’Ajuntament de forma directa i parcial són els serveis de manteniment i reparació d’obres, fontaneria i electricitat. La resta estan gestionats per empreses concessionàries.

Treballarem per a fer un estudi del cost que implicaria la gestió pública directa de tots els serveis, tenint en compte tant els costos directes com les inversions necessàries.

Millorarem la prestació de tots els serveis municipals

Independentment de la gestió pública o privada dels serveis, és evident que cal millorar la seua prestació i controlar les empreses concessionàries.

Articularem sistemes de control de les especificacions del contracte de prestació, fent un seguiment continu de les necessitats i incidències que s’ocasionen en cada àrea i obrint els expedients sancionadors que calguen.

Implantarem un sistema de comunicació d’incidències eficient

El control sobre la prestació només es pot fer si hi ha un diàleg continu entre els receptors del servei i els controladors. Implantarem un sistema, aprofitant les noves tecnologies, que permeta una comunicació immediata d’incidències entre la ciutadania i l’Ajuntament de tots els serveis municipals i que garantisca el seguiment.

Promourem la creació d’un lloc de cap d’obres i serveis

Cal garantir el bon funcionament de l’àrea amb la inclusió de la figura d’un cap d’obres i serveis, que coordine el seguiment dels serveis externalitzats i els propis i que, de forma responsable, supervise les tasques i funcions del personal.

Establirem un Cicle integral de l’aigua urbana que garantisca l’exercici del dret humà a l’aigua i el sanejament

Promourem un estudi del model actual de concessió i de les possibilitats de la seua reversió a un sistema públic de gestió, eficaç, transparent i participatiu.

En tot cas, promourem la reducció del consum d’aigua amb la reparació i control de la xarxa d’abastiment d’aigua per a evitar fuites i la millora del sanejament, eliminant punts negres.